top of page

EYE UNIT > Μελέτη Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας

Καλέστε τον Χειρουργό Οφθαλμίατρο
κο Γεωργακαράκο στο: 211 1110 238
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ ΓΕΩΡΓΑΚΑΡΑΚΟΣ MB, BS(Lond), MRCOphth, CCT(Ophth), MD(Res), FEBO_edited.jpg

Μελέτη Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας

diabetic-retinopathy.jpg
DiabeticRetinopathy1.jpg

Η Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια αποτελεί μία σοβαρή επιπλοκή του σακχαρώδους διαβήτη που προσβάλλει τα αγγεία του βυθού του οφθαλμού.  Η προοδευτική βλάβη αυτών των μικρών αιμοφόρων αγγείων (μικροαγγειοπάθεια), αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, οδηγεί σε τύφλωση.
Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι παγκοσμίως η κύρια αιτία τύφλωσης στους ενήλικες. 

Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια μπορεί να εμφανισθεί σε όλους τους διαβητικούς ασθενείς είτε είναι ινσουλινοεξαρτώμενοι, είτε όχι.

Όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πάσχει κάποιος από διαβήτη, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, ιδίως όταν μείνει αδιάγνωστος.

Λόγω της γενικευμένης μικροαγγειοπάθειας που προκαλεί ο διαβήτης στον οργανισμό (προπαντός όταν είναι αρρύθμιστος), είναι σίγουρο ότι όλοι οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη θα παρουσιάσουν μετά από κάποια χρόνια σημεία βλαβών στον αμφιβληστροειδή τους.

Η Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια είναι επικίνδυνη και ύπουλη νόσος γιατί ακόμη και όταν συμβαίνουν σοβαρές αλλοιώσεις στο μάτι, ο ασθενής δεν έχει συμπτώματα και δεν αντιλαμβάνεται την βαρύτητα της κατάστασης.  Κατά την εξέλιξη της νόσου ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει κάποιες ενοχλήσεις στην όρασή του, όπως μυϊοψίες (μυγάκια), παροδική θόλωση της όρασης και δυσκολία να δει σε μακρινές αποστάσεις.  
Αυτά τα συμπτώματα σηματοδοτούν ότι μπορεί να έχει περάσει σημαντικός χρόνος στην εξέλιξη της πάθησης και η αντιμετώπιση της να είναι περισσότερο δύσκολη από τον ειδικό οφθαλμίατρο.

Οι βλάβες που προκαλεί η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια στον αμφιβληστροειδή περιλαμβάνουν:
μικροανευρύσματα, αιμορραγίες, μεταβολές στη διάμετρο των φλεβών, ενδοαμφιβληστροειδικές μικροαγγειακές ανωμαλίες, σκληρά εξιδρώματα, βαμβακόμορφες κηλίδες και αμφιβληστροειδική νεοαγγείωση.

Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια διακρίνεται σε τρία βασικά στάδια:

  • Την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια  υποστρώµατος  

  • Την προ-παραγωγική διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια 

  • Την διαβητική ωχροπάθεια

Δυστυχώς 2 στους 3 διαβητικούς ασθενείς κάνουν οφθαλμολογικό έλεγχο, όταν ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαταραχές στην όραση τους, με αποτέλεσμα να χρειάζονται εξειδικευμένη αντιμετώπιση για την διαχείριση της πάθησης ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος απώλειας της όρασης τους.

Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο, όλοι οι διαβητικοί ασθενείς αφενός να έχουν πάντα ρυθμισμένο το σάκχαρο τους και αφετέρου να επισκέπτονται τουλάχιστον  1 φορά το χρόνο τον οφθαλμίατρο τους.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας προτείνουν οι διαβητικοί ασθενείς που δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα ευρήματα διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, να συνεχίζουν να ελέγχονται μία φορά το χρόνο.

1.jpg

Ελκτική αποκόλληση σε προχωρημένη προ-παραγωγική Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια. 
Παρότι είχε πραγματοποιηθεί laser φωτοπηξια η νόσος εξελίχθηκε και απαιτεί χειρουργική παρέμβαση.

Στα πλαίσια της πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου η κλινική αξιολόγηση προσφέρει στον ασθενή διερεύνηση και Εξατομικευμένη εφαρμογή των θεραπειών.


Οι διαβητικοί ασθενείς λόγω της ιδιαιτερότητας της νόσου τους, απαιτούν ειδικό σχεδιασμό και αντιμετώπιση. Επιπρόσθετα, ενδέχεται να συνυπάρχουν και άλλες οφθαλμικές διαταραχές, γι΄αυτό ο έλεγχος που διενεργείται είναι σχολαστικός.

Μελέτη διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας.
Στο Οφθαλμολογικό Ιατρείο EYE UNIT οι Χειρουργοί Οφθαλμίατροι κος Γεωργακαράκος και κα Παπαϊωάννου, προσφέρουν ολοκληρωμένη Μελέτη, που περιλαμβάνει την λεπτομερή διερεύνηση, την διάγνωση, την παρακολούθηση, την φαρμακευτική αντιμετώπιση και την επεμβατική θεραπεία των διαβητικών ασθενών.

Με την ολοκληρωμένη μελέτη της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, ο ασθενής ωφελείται κορυφαίων Ιατρικών Υπηρεσιών, σε πολύ προσιτό κόστος. Επιπλέον ο ασθενής δεν ταλαιπωρείται και δεν χάνει χρόνο, περιμένοντας σε αναμονές διαγνωστικών κέντρων.


Οι  εξειδικευμένοι Οφθαλμίατροι κος Γεωργακαράκος και κα Παπαϊωάννου, προσφέρουν όλες τις σύγχρονες θεραπευτικές για την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, (Laser θεραπείες, ενδοϋαλοειδικές ενέσεις, χειρουργικές μεθόδους), που εξατομικεύονται ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενούς.

Οι Οφθαλμίατροι κος Γεωργακαράκος και κα Παπαϊωάννου, συμμετέχουν σε προγράμματα των Οφθαλμολογικών Εταιρειών, σε Ευρωπαϊκά & Διεθνή Συνέδρια και δημοσιεύουν σημαντικές ερευνητικές κλινικές μελέτες. Παράλληλα συνεργάζονται με κορυφαίους ιατρούς άλλων ιατρικών ειδικοτήτων για την ολιστική αντιμετώπιση των παθολογικών προβλημάτων Υγείας των ασθενών.

Καλέστε μας στο 211 111 0238, για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας με τους Ιατρούς, ώστε να σας προσφέρουν μία εμπεριστατωμένη και πλήρη μελέτη για την αντιμετώπιση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας σας.

 

Επίσης καλέστε μας στο 211 111 0238 για να πάρετε μία δεύτερη και αξιόπιστη γνώμη για την πάθηση σας.

EYE UNIT
Εξειδικευμένο Οφθαλμολογικό Ιατρείο
Ελ. Βενιζέλου 247 Π. Φάληρο 17563
Τηλ.για ραντεβού:  211 111 0238

ΩΡΑΡΙΟ:

ΔΕ - ΠΑ : 09:00 - 20:00

Επικοινωνήστε με τους Ιατρούς

Dr. Γεωργακαράκος Νικόλαος

τηλ.: 694 675 3867

email: ndg@hotmail.co.uk

Παπαϊωάννου Λαμπρινή MD

τηλ.: 697 766 0950

email: papaioannoulamprini@gmail.com

Ρωτήστε μας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για το ραντεβού σας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας.

Thanks! Message sent.

Ενημερωθείτε από το Blog μας.

bottom of page