Μελέτη Ραγοειδίτιδας

Πρόσθια Ραγοειδίτιδα

Το εξωτερικό μέρος του οφθαλμού αποτελείται από 3 τοιχώματα.

  • Το εξωτερικό τοίχωμα που ονομάζεται σκληρός χιτώνας,

  • το ενδιάμεσο που ονομάζεται ραγοειδής χιτώνας,

  • και το εσωτερικό τοίχωμα που ονομάζεται αμφιβληστροειδής χιτώνας.

Το ενδιάμεσο τοίχωμα που όπως αναφέραμε ονομάζεται Ραγοειδής χιτώνας.


Ο Ραγοειδής χιτώνας αποτελείται από την ίριδα, το ακτινωτό σώμα και τον οπίσθιο ραγοειδή ή χοριοειδή χιτώνα.

Η φλεγμονή του ραγοειδούς χιτώνα του ματιού ονομάζεται Ραγοειδίτιδα και εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη όραση ή και απώλεια της όρασης. 

Η Ραγοειδίτιδα αποτελεί την 5η  αιτία τύφλωσης στον ανεπτυγμένο κόσμο και τα αίτια της είναι πολυπαραγοντικά, αφού μπορεί να οφείλονται σε πολλές ομάδες παθήσεων.
Η Ραγοειδίτιδα ανήκει στις σπάνιες ασθένειες με επιπολασμό  στην Ευρώπη περίπου 7 ανά 10.000 άτομα.

Η Ραγοειδίτιδα μπορεί να εκδηλωθεί από τη βρεφική ηλικία έως το γήρας, ανεξαρτήτως φύλου και προκαλεί σοβαρή επίπτωση στην όραση των ασθενών.  Στο 35% των ασθενών  προκαλεί μεγάλη απώλεια στην όραση ενώ στο 10% τύφλωση.  Επιπλέον η νόσος δημιουργεί συχνά επιπλοκές στον οφθαλμό του ασθενή, όπως το γλαύκωμα, ο καταρράκτης, η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και η βλάβη στο οπτικό νεύρο.  Καθότι η Ραγοειδίτιδα εκδηλώνεται σε οξέα και  χρόνια μορφή, ο ασθενής μπορεί να παρουσιάζει περιόδους σταθερότητας και έξαρσης.
 
Η Ραγοειδίτιδα είναι μία σύνθετη και δύσκολή πάθηση που χρειάζεται αντιμετώπιση από έμπειρους Οφθαλμίατρους. Πολλές φορές για την αντιμετώπιση της χρειάζεται η συνεργασία ομάδας Ιατρών, όπως: Οφθαλμίατρος, Παθολόγος και Ρευματολόγος, καθώς στην πάθηση εμπλέκονται λοιμώδη και ανοσολογικά αίτια.

Οπίσθιες συνέχειες της ίριδας στο φακό σε πρόσθια ραγοειδίτιδα

Η ραγοειδίτιδα είναι πολύ απαιτητική ως προς την διερεύνηση και διάγνωσή της. Γι΄αυτό το λόγο, οι εξειδικευμένοι Χειρουργοί Οφθαλμίατροι του Ιατρείου EYE UNIT, κος Γεωργακαράκος και κα Παπαϊωάννου, διενεργούν μία ολοκληρωμένη μελέτη ραγοειδίτιδας στον πάσχοντα. Η Μελέτη Ραγοειδίτιδας, προσδιορίζει αν η πάθηση οφείλεται σε λοιμώδη ή ιδιοπαθή αίτια και κατ’ επέκταση σχεδιάζεται από τους Ιατρούς,  το θεραπευτικό πλάνο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της.

Μελέτη Ραγοειδίτιδας.

Με την ολοκληρωμένη Μελέτη Ραγοειδίτιδας, ο ασθενής παρακολουθείται και αντιμετωπίζεται τακτικά επί του συνόλου της υγείας του και ανάλογα με την έκταση και την σοβαρότητα της πάθησης.

Στο οφθαλμολογικό Ιατρείο EYE UNIT προσφέρουμε όλες τις σύγχρονες θεραπευτικές για την ραγοειδίτιδα (θεραπείες με Αντιβιοτικά, Αντιιικά και Κορτικοστεροειδή φάρμακα, Περιοφθαλµικές ενέσεις, Βιολογικούς παράγοντες, φωτοπηξία µε Laser, Υαλοειδεκτοµή),  που εξατομικεύονται ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενούς.

Οι Οφθαλμίατροι κος Γεωργακαράκος και κα Παπαϊωάννου, συμμετέχουν σε προγράμματα των Οφθαλμολογικών Εταιρειών, σε Ευρωπαϊκά & Διεθνή Συνέδρια και δημοσιεύουν σημαντικές ερευνητικές κλινικές μελέτες. Παράλληλα συνεργάζονται με κορυφαίους ιατρούς άλλων ιατρικών ειδικοτήτων για την ολιστική αντιμετώπιση των παθολογικών προβλημάτων Υγείας των ασθενών.

Καλέστε μας στο 211 111 0238, για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας με τους Ιατρούς, ώστε να σας προσφέρουν μία εμπεριστατωμένη και πλήρη μελέτη για την αντιμετώπιση της ραγοειδίτιδας.

 

Επίσης καλέστε μας στο 211 111 0238 αν χρειάζεστε μία δεύτερη γνώμη.

Διαβάστε αναλυτικά:

EYE UNIT
Εξειδικευμένο Οφθαλμολογικό Ιατρείο
Ελ. Βενιζέλου 247 Π. Φάληρο 17563
Τηλ.για ραντεβού:  211 111 0238

ΩΡΑΡΙΟ:

ΔΕ - ΠΑ : 09:00 - 20:00

Επικοινωνήστε με τους Ιατρούς

Dr. Γεωργακαράκος Νικόλαος

τηλ.: 694 675 3867

email: ndg@hotmail.co.uk

Παπαϊωάννου Λαμπρινή MD

τηλ.: 697 766 0950

email: papaioannoulamprini@gmail.com

Ρωτήστε μας

Στείλτε μας την ερώτηση σας

για οποιοδήποτε προβληματισμό

έχετε με κάποιο οφθαλμολογικό θέμα.

Ενημερωθείτε από το Blog μας.

Μείνετε συντονισμένοι

Γραφτείτε στο newsletter μας και μάθετε τα νέα και τις εξελίξεις

Επικοινωνία - Ιατρείο

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Ο προηγμένος ιατρικός μας εξοπλισμός και η επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση των χειρουργών οφθαλμιάτρων κας Παπαϊωάννου και κου Γεωργακαράκου, συμβάλλουν στην ποιοτική φροντίδα των ματιών σας.

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 247 &

Αχιλλέως Π. Φάληρο τκ. 17563

1ος όροφος

Χειρουργοί Οφθαλμίατροι

Social

Dr. Γεωργακαράκος Νικόλαος

Ακολουθήστε μας

  • EYE UNIT Facebook

Παπαϊωάννου Λαμπρινή MD

Όροι χρήσης, Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη περιήγησή σας στο site μας.
© 2021  by EYE UNIT ® Ophthalmology Clinic - Athens - Greece - Europe  //  Medical Design MS