Σκιασκοπία

Η σκιασκοπία αποτελεί μία εξέταση διαθλαστικού ελέγχου και εφαρμόζεται στα βρέφη, στα μικρά παιδιά, στα άτομα με νοητική υστέρηση  και τους µη συνεργαζόμενους ασθενείς.

Είναι μία ανώδυνη εξέταση, με την οποία ο οφθαλμίατρος προσδιορίζει τη διαθλαστική ανωμαλία στον ασθενή όπως,  τη μυωπία, την υπερμετρωπία, τον αστιγματισμό, την αμβλυωπία και την ανισομετρωπία.

Η σκιασκοπία εφαρμόζεται κυρίως στα μικρά παιδιά, τα οποία λόγω ηλικίας δεν μπορούν να δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις στον ιατρό για το εάν βλέπουν καλύτερα ή όχι, κατά την αλλαγή των δοκιμαστικών φακών.

Η εξέταση γίνεται με ένα ειδικό όργανο που λέγεται σκιασκόπιο μέσω του οποίου ο οφθαλμίατρος  προβάλλει μια δέσμη φωτός στην κόρη του ματιού. Στη συνέχεια κινεί τη δέσμη, παρατηρώντας την αντανάκλαση της δέσμης στον βυθό του ματιού, ενώ παράλληλα δοκιμάζει φακούς που τοποθετεί μπροστά από το μάτι για να προσδιορίσει το διαθλαστικό σφάλμα.


Η εξέταση απαιτεί μεγάλη εμπειρία από τον οφθαλμίατρο αφού στην ουσία αποτελεί την πρώτη διαθλαστική μελέτη για την διόρθωση της όρασης του παιδιού.

EYE UNIT
Εξειδικευμένο Οφθαλμολογικό Ιατρείο
Ελ. Βενιζέλου 247 Π. Φάληρο 17563
Τηλ.για ραντεβού:  211 111 0238

ΩΡΑΡΙΟ:

ΔΕ - ΠΑ : 09:00 - 20:00

Επικοινωνήστε με τους Ιατρούς

Dr. Γεωργακαράκος Νικόλαος

τηλ.: 694 675 3867

email: ndg@hotmail.co.uk

Παπαϊωάννου Λαμπρινή MD

τηλ.: 697 766 0950

email: papaioannoulamprini@gmail.com

Ρωτήστε μας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για το ραντεβού σας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας.

Thanks! Message sent.

Ενημερωθείτε από το Blog μας.